sip donio odluku

Lokalni izbori odgođeni u četiri općine pogođene poplavama

izbori u bih, listići
Armin Durgut/PIXSELL
05.10.2024.
u 12:06

Datum o naknadnom održavanju izbora će biti objavljen nakon što se steknu uvjeti za održavanje izbora. Zakon definira rok za odluku u dužini od mjesec dana

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o odgađanju izbora u općinama koje su pogođene poplavama.

Radi se o četiri biračke jedinice - Jablanica, Konjic, Kiseljak i Kreševo i odnosi se na sva biračka mjesta u tim općinama. U Fojnici će izbori biti odgođeni na tri biračka mjesta.

Datum o naknadnom održavanju izbora će biti objavljen nakon što se steknu uvjeti za održavanje izbora., piše Klix.ba. Zakon definira rok za odluku u dužini od mjesec dana. 

"Na temelju onoga što smo dobili jutros kao informaciju i nakon sagledavanja opće situacije na terenu, donijeli smo odluku o odgađanju izbora u četiri osnovne jedinice na svim biračkim mjestima", kazala je predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić.

U ostatku zemlje bi izbori trebali biti održani bez problema, a transport glasačkih listića je uveliko u tijeku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije