Posušje/Dubrovnik

Memorijalni turnir u bridžu

turnir
17.03.2016.
u 07:00

U Dubrovniku je održan 1. memorijalni bridž turnir u čast Jerka Kovača iz Posušja.

Kiril Marinovski i Marko Šipuš s rezultatom od 61,38 posto odnijeli su pobjedu na 1. memorijalnom bridž turniru u čast Jerka Kovača, nedavno preminulog člana Bridž kluba Dubrovnik, koji je 2015. godine uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu. Turnir je održan u hotelu Royal Princess u Dubrovniku, a nastupio je 31 par iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Prvo mjesto osvojili su Kiril Marinovski i Mario Šipuš, a drugo par iz Bridž kluba Astarea iz Mlina, Pero Jemo i Stijepo Čubela sa 60,34 posto, dok je treći par iz Bridž kluba Split. Na turniru je nastupio veliki broj državnih prvaka, kao i članovi Bridž kluba Herc iz Posušja Stanislav Mandurić i Slaven Penava koji su u ukupnom poretku završili na desetom mjestu. U pripremi je organizacija memorijalnog turnira u čast pokojnom Jerku, koji bi se trebao održati polovinom 2016. godine na Blidinju.

Podsjetimo, Jerko Kovač preminuo je 1. prosinca 2015. u 103. godini života i pokopan na groblju Ričina (Posušje). O pokojnome Jerku mnogo toga je zapisano.

U Dubrovnik je prvi put stigao prije gotovo 90 godina.

Nakon Drugog svjetskog rata odselio se u Ameriku, tamo naučio igrati bridž te ga igrao gotovo 70 godina.

Prošle godine, na svoj 102. rođendan, Jerko Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku, ispisao je povijest upisom u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?