Ovaj kolač možete pripremiti kao tortice u silikonskom kalupu ili kao tortu koja se radi u klasičnom klupu pa kasnije reže na šnite. Na kraju ga dekorirajte preljevom od čokolade ili voća, šlagom...
Sastojci:
Za podlogu:
200 g razmrvljenih integralnih keksa
80 g rastopljenog nesoljenog maslaca
Za kremu:
3 žličice želatine u prahu
3 žlice vruće vode
250 g krem sira
3/4 šalice šećera
1 šalica otopljene crne čokolade
600 ml vrhnja za šlag
2 žličice ekstrakta vanilije
Postupak:
Pomiješajte sastojke za podlogu i utisnite u silikonski kalup koji izgleda kao onaj za muffine. Ostavite sa strane. U posudici pomiješajte želatinu i vruću vodu. Potom izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne bude kremasto pa uspite otopljenu čokoladu.
Dobro izmiksajte pa dodajte vrhnje za šlag i vaniliju te promiješajte. U to ulijte želatinu otopljenu u vodi, dobro promiješajte pa stavljajte u kalup, na podlogu od keksa i maslaca.
Ostavite da se dobro ohladi i stisne kako biste kasnije mogli svaki komad izvaditi i staviti na tanjur.
Na ove fine kolače možete staviti preljev od čokolade ili voća, šlag... Također, možete ga pripremiti u kalupu za tortu pa rezati na šnite, piše 24sata.hr.