sastanak

Murphy s Čovićem: Potpora SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru BiH

27.06.2024.
u 19:07

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael Murphy razgovarao je danas s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

"Danas sam se sastao s Draganom Čovićem i istaknuo potporu SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru BiH", potvrdio je Murphy na svom X nalogu.

"Naglasio sam zabrinutost SAD-a zbog retorike i postupaka dužnosnika iz Republike Srpske koji podrivaju Daytonski mirovni sporazum i BiH, istaknuo potrebu za učinkovitim, djelotvornim i odgovornim upravljanjem u Federacije koja koristi svim njezinim građanima", napisao je veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH. 

Također je pozvao Čovića i HDZ BiH da podrže mjere u Federaciji koje stvaraju uvjete za snažan gospodarski rast vođen privatnim sektorom, promiču pomirenje i okončaju ovisnost BiH o ruskom plinu.

 

 

 

O sastanku s američkim veleposlanikom na društvenoj mreži X, oglasio se i Čović koji je napisao da je s Murphyjem razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji, funkcioniranju institucija, kao i europskom i NATO putu zemlje.

"Postigli smo zavidnu razinu suglasnosti o nizu ključnih pitanja o kojima smo razgovarali", poručio je Čović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?