Prava domaća mirisna poslastica

Najlakši recept za štrudlu od jabuka s gotovim korama

22.02.2024.
u 07:55

S gotovim korama možete brzo napraviti pravu domaću štrudlu s jabukama i cimetom, uz dodatak griza, a okus obogatite grožđicama. Recept je s YouTube kanala Kuhinja Valentina Mašković, a ovakva slastica najbolja je topla uz kuglicu sladoleda, ali je ukusna i ohlađena pa može biti ukusan doručak.

Sastojci

    4 jaja
    100 g šećer
    1 prašak za pecivo
    2 vrećice vanilin šećera
    250 ml jogurt
    100 do 120 ml ulje
    4 žlice griz

Recept za štrudlu od jabuka s gotovim korama

1. Narežite

Jabuke ogulite i narežite.

2. Pirjajte

Stavite jabuke u dublju zdjelu i pirjajte. Dodajte cimet, zatim grožđice, malo soka od limuna i šećer.

3. Izmiksajte

U posudi umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt, griz, prašak za pecivo.

4. Nadjenite

Koru namažite nadjevom, pa stavite drugu koru i nadjev pa treću koru i nadjev te nadjev od jabuka, zarolajte i stavite u tepsiju.

5. Pecite

Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?