Jagoda nikad dosta, a obožavamo ih i u desertima jer uvijek daju dozu sočnosti. Bojana Matek na svojem nas Instagram-profilu uvijek oduševi ukusnim receptima, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za tortu od jagoda i Plazme keksa, donosi Diva.hr. Umjesto jagoda, super će se uklopiti i neko drugo voće, primjerice borovnice, a Bojanin recept pogledajte u nastavku:
Sastojci za bisvkit
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 300 g Plazma keksa
- 150 g maslaca
- 300 g kiselog vrhnja (25% mliječne masti)
- 150 g bijele čokolade
- 500 g jagoda ili voće po želji
Sastojci za kremu
- 400 ml vrhnja za šlag
- 1 vanilin šećer
- 1 šlag fix
ili
- 80 g maslaca sobne temperature
- 250 g krem sira
- 3 žlice šećera u prahu
- 100 g bijele čokolade