JESENSKA POSLASTICA

Napravite najmirisniji cheesecake koji ste ikad probali, a bonus je što se ne peče

Profimedia
06.11.2021.
u 19:06

Zašto ne biste isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla

Bundeve su iz sezonu u sezonu sve popularnije, a njihova primjena u kulinarstvu je zaista široka, možete od njih raditi juhe, njoke, variva, priloge, ali i kolače. Ne čudi stoga što je cheesecake torta od bundeve trenutačno jedan od popularnijih recepata na Instagramu i Tik Toku

Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.

Potrebni sastojci:

Za podlogu:

200 g keksa digestive

50 g maslaca

Za kremu:

300 g pirea od bundeve

1 žličica cimeta

1 žličica muškatnog oraščića

300 g krem sira

200 ml vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

Priprema

U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu, piše Tportal.hr

Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.

U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.

U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Prebacite smjesu u kalup, zagladite  i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije