Kad kuhate tjesteninu, ni slučajno nemojte bacati vodu u kojoj se ona kuhala. Donosimo pet načina kako je možete iskoristiti.
1. Za zalijevanje biljaka
Voda u kojoj se kuhala tjestenina puna je škroba, koji je obično pun minerala i vitamina, što pomaže bilju da raste.
2. Za pravljenje tijesta za pizzu i kruh
S obzirom na to da voda u kojoj se kuhala tjestenina zadržava i dio okusa tjestenine, ako je stavite u tijesto za pizzu i kruh, oni će imati jedinstven okus. Držite je u frižideru dok nije vrijeme za pravljenje tijesta za pizzu ili kruh.
3. Za kuhanje riže
Voda u kojoj se kuhala tjestenina može dati novi, bogatiji okus ako se koristi za kuhanje riže.
4. Za razređivanje gustog umaka
Ako pravite vlastiti umak za tjesteninu, a on je postao gušći nego što ste htjeli, stavite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina u umak i promiješajte. To je će blago razrijediti umak, a dat će mu i poseban okus.
5. Za namakanje nogu
Ako su vam nakon dugog dana noge umorne, ovo je sjajan način za opuštanje. Sve što trebate napraviti jest ugrijati vodu u kojoj se kuhala tjestenina do temperature koja vam je ugodna i umočite stopala u tu vodu. Voda u kombinaciji s mineralima koje sadržava umirit će bol i omekšati kožu umornih stopala, prenosi Times of India.