ODMAH NAPRAVITE DUPLU MJERU

Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka

04.04.2023.
u 11:18

Novi recepti za brzinsko pripremljene deserte uvijek su dobrodošli, pogotovo ako se rade od sastojaka koje već imamo kod kuće. Takva je brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka za koju je recept s nama podijelila food blogerica Monika.

Na njezinom Instagram profilu Moni's Kitchen mogu se pronaći recepti za brze i fine deserte, svakodnevne obroke, torte za posebne prilike i još mnogo zanimljivih slastica.

Monikina brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama, a i vrlo je fotogenična, pogotovo kada je se fotografira uz tulipane, kako ju je i fotografirala blogerica Monika.

Ova se torta sastoji od podloge, kreme i pjenice, a njezina izrada zaista je vrlo jednostavna. Poslužite je nakon nedjeljnog ručka, kada vam dođu gosti i u svakoj prilici kada se zaželite slatkog.

Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka food blogerice koja svoje recepte objavljuje pod imenom Moni's Kitchen pronađite u nastavku.

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – sastojci:

Podloga:

- 150 g brašna
- 2 žlice šećera
- 75 g maslaca
- 1 jaje
- pola žlicice praška za pecivo

Krema

- 500 g sira (ili sirnog namaza)
- 250 g slatkog vrhnja
- 2 pudinga od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 3 žumanjka

Pjenica

- 3 bjelanjka
- 2 žlice šećera

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka – postupak:

1. Sve sastojke za tijesto sjedinite, te u kalup promjera 26 centimetara utisnite na dno i stranice.
2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte sir, vrhnje te prašak za puding rastvoren u mlijeko.
3. Prelijte preko biskvitne podloge i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
4. Bjelanjke i šećer pjenasto izmiksajte te dodajte na kraju na žutu kremu i zapecite 10 minuta.

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka savršen je desert za kraj zime i proljetne dane pred nama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije