Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučiš raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećeš osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora.
Sastojci
Gotove kore za štrudle 6 kom
Jaje 1 kom
Jogurt 1,50 šalica
Griz 1,50 šalica
Suncokretovo ulje 0,50 šalica
Šećer kristal 4 žlica
Prašak za pecivo 0,50 kom
Šumsko voće 200 g
Borovnice 200 g
Šećer kristal 6 žlica
Postupak
Voće prokuhaj na laganoj vatri sa 4 žlice šećera. Dobit ćeš smjesu koja nalikuje džemu.
Jednu koru premaži premazom od griza, gore stavi drugu koru i opet premaži.
Položi treću koru i po njoj rasporedi nadjev od šumskog voća.
Kad zarolaš štrudle, još ih malo premaži smjesom od griza i stavi u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
Štrudle se peku 20-25 minuta, ovisno o pećnici.