unaprjeđenje infrastrukture

Nove klupe za odmor u središtu Žepča, uređuje se pješački most...

17.07.2024.
u 16:37

U Srebreničkoj ulici uz udobne klupe postavljeni su i koševi za otpad. Taj dio grada tako uvečer postaje još privlačniji za šetače

Općina Žepče nastavlja s unaprjeđenjem infrastrukture i uređenjem javnih površina. Tako su u središtu grada postavljene nove klupe za odmor, koje će građanima omogućiti ugodnije provođenje vremena na otvorenom.

Uz klupe su postavljeni i koševi za otpad. Na iskazanu potrebu građana u ulici Srebrenička postavljene su udobne klupe koje je izradilo poduzeće Vin metali iz Žepča. Taj dio grada, poznat po svojoj živosti u večernjim satima, sada postaje još privlačniji za šetače. Postavljanje klupa u ulici koja se koristi kao pješačka zona dodatno će pružiti mjesta za odmor i druženje.

Nove klupe postavljene su i u središtu grada kod Pošte. Ova lokacija, koja je često posjećena zbog blizine zgrade općinske uprave, sada je opremljena dodatnim mjestima za odmor. Prošle su godine ispred zgrade Pošte postavljene i sprave za igru za djecu te će klupe poslužiti i za najmlađe sugrađane i njihove roditelje, navode iz Općine.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko naveo je da je, uz izgradnju dječjih igrališta, rekonstrukciju fontane, vanjsko renoviranje platoa i zgrade Doma kulture, ovo još jedan korak prema stvaranju ljepšeg i funkcionalnijeg središta grada za sve Žepčake. Postavljanje novih klupa i koševa za otpad doprinosi ne samo estetskom izgledu ulica već i kvaliteti života u Žepču.

Pozivam sve građane da odgovorno koriste javna dobra i čuvaju ih za buduće generacije te da otpad odlažu na za to predviđena mjesta, čime pomažu naš grad održati što čišćim i urednijim - poručio je načelnik. Prve reakcije građana iznimno su pozitivne.

Mnogi ističu kako su projekti poput izgradnje igrališta, šetališta, klupa za odmor i općenito mjesta za rekreaciju potrebni za unaprjeđenje kvalitete gradskog života i nadaju se kako će se tako i nastaviti.

Općina Žepče nastavlja i s aktivnostima na poboljšanju javne gradske infrastrukture. Ovih je dana završeno i brušenje te bojenje pješačkog mosta te kupljeno novo cvijeće za most. Za nabavu novih klupa i koševa za otpad, bojenje i uređenje pješačkog mosta Općina je izdvojila 10.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?