posjetio DKPT

Novi zapovjednik EUFOR-a u BiH: EUFOR spreman sudjelovati u očuvanju sigurnog okruženja u BiH

04.07.2024.
u 17:04

Novoimenovani zapovjednik Snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR u BiH) generalmajor Laszlo Sticz posjetio je, ranije ovog mjeseca, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT), gdje se sastao sa direktorom Direkcije Enesom Karićem i njegovim zamjenikom Đurom Kneževićem.

Karić je čestitao komandantu EUFOR-a imenovanje i zaželio uspješan profesionalni angažman u BiH. Budući da je to njegov prvi posjet Direkciji, direktor Karić je komandantu prezentirao nadležnosti Direkcije i njenu ulogu u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine.

Također je naglasio da su aktivnosti, koje je Direkcija poduzela i koje kontinuirano provodi u cilju izgradnje svojih kapaciteta, a koje se ogledaju u nabavci materijalno-tehničkih sredstava i organizaciji obuka za policijske službenike.

- Generalmajor Laszlo Sticz je izrazio zadovoljstvo u vezi dosadašnje suradnje s Direkcijom, te naglasio da će tijekom svog mandata osigurati da se i buduća suradnja i komunikacija održi na visokom profesionalnoj razini. Također, istaknuo je spremnost EUFOR-a u BiH da u skladu sa svojom misijom sudjeluju u očuvanju sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini - priopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije