Bhmeteo otkriva

Objavljena prognoza do 14. lipnja: Stižu nam velike promjene

BHmeteo
08.06.2024.
u 20:47

U nedjelju, 9. lipnja bit će vrhunac ovog prvog toplinskog vala uz temperature ponegdje do 35 °C i pretežno sunčano i sparno vrijeme, objavljeno je na stranici BHmeteo.

- Poslijepodne sa zapada postepen porast, većinom visoke oblačnosti nad čitavom zemljom, uz mogućnost da kasno poslijepodne na sjeveroistoku Bosne bude mjestimično pljuskova s grmljavinom, navode meteorolozi. 

- Početak sljedećeg tjedna donosi sve veću destabilizaciju atmosfere. U periodu od utorka (11.lipnja) pa do petka(14. lipnja) izrazito nestabilno vrijeme nad većim dijelom zemlje uz mjestimično kišu i pljuskove s grmljavinom. Poseban osvrt na sjevernije dijelove našezemlje gdje su u tom periodu moguće mjestimično jače nepogode. Prema jugu naše zemlje, u Hercegovini, najmanje padalina i tu će većinom i dalje biti sušno i vruće vrijeme, navodi BHmeteo. 

- Vrućina će od ponedjeljka većinom popuštati. Osvježenje će se najviše osjetiti na izmaku nestabilnog perioda, u četvrtak i petak, opet najviše u sjevernim dijelovima zemlje. To osvježenje bi bilo samo nakratko, a prema trenutnim prognozama od sljedećeg vikenda(15./16.06.) se očekuje stabilnije vrijeme i povratak vrućeg vremena uz moguće još više temperature nego ove sad, prognozira se na stranici BHmeteo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije