Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač predala ključeve DVD-u

Općini Ravno donirano višenamjensko vatrogasno vozilo vrijedno 294.000 KM

storyeditor/2024-09-24/auto.png
25.09.2024.
u 15:29

Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač s ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Adilom Šutom te v. d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a i načelnikom Stožera CZ-a HNŽ-a Eugenom Ćubelom jučer je DVD-u općine Ravno predala ključeve novoga vatrogasnog vozila.

- Ova svečanost isporuke još jednoga vatrogasnog vozila našim jedinicama lokalne samouprave pokazatelj je kontinuiranoga napora Vlade HNŽ-a i naše Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo da stalno osnažujemo naše vatrogasne postrojbe u svim gradovima i općinama županije. Želja nam je i konačni cilj osigurati im najsuvremeniju opremu za suočavanje sa svim izazovima pred kojima se nađu – kazala je Buhač naglasivši kako će Vlada HNŽ-a nastaviti s tim aktivnostima i u budućnosti. - Želimo postići da u opremi i osposobljenosti naši vatrogasci budu pripravni odgovoriti na sve situacije, od šumskih i drugih požara do tehničkih i niza drugih žurnih intervencija. Ovo je dio dugoročnoga plana u skladu s kojim nastavljamo ulagati u sigurnost naših građana i u zaštitu našega okoliša i životne sredine. Dodjela još jednoga vatrogasnog vozila Ravnom, vrijednog 294.000 KM, pokazuje našu odlučnost da neumorno nastavimo s provedbom plana opremanja i osnaživanja svih vatrogasnih postrojbi u HNŽ-u -zaključila je Buhač zahvalivši vatrogascima, ali i čelnicima općine na nizu razvojnih projekata u Ravnom. I ministar Šuta istaknuo je opredijeljenost Vlade za pomoć svim segmentima življenja u HNŽ-u, uz napore koje lokalne zajednice ulažu u zaštitu od požara i borbu protiv drugih prigodnih nepogoda. Najavio je nastavak kontinuiranoga materijalnog i kadrovskog jačanja vatrogasnih postrojbi. Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović i zapovjednik DVD-a općine Ravno Miho Burić zahvalili su Vladi HNŽ-a na vrijednoj donaciji. Šimunović je posebno naglasio kako je riječ o dosad najvrjednijoj donaciji vatrogasne opreme jer će donirano višenamjensko vatrogasno vozilo, osim za borbu protiv požara, Općina koristiti i za dopremu pitke vode u naselja i zaseoke koji nisu povezani na vodoopskrbni sustav.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije