Međunarodni oldtimer fest u Fojnici okupit će sudionike iz sedam zemalja

Organizatori će goste i posjetitelje počastiti pečenim volom

30.08.2024.
u 14:29

Prvi vikend u rujnu u središnjoj Bosni, ove godine preklapaju se zadnji dan kolovoza i prvi mjeseca rujna, tradicionalno je rezerviran za ljubitelje vremešnih ljubimaca na četiri kotača. 16.-tu godinu zaredom okuplja ih jedan od najboljih festivala starih automobila u BiH, Međunarodni oldtimer fest u Fojnici. Organizira ga Old timer klub Fojnica, a prema riječima jednog od organizatora Branka Stanića ove godine imaju 45 sudionika iz sedam europskih zemalja.

„Stižu nam oldtimeri iz Švicarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, uz naravno sudionike iz svih krajeva BiH. Posjetitelji će imati priliku razgledati old timere iz ukupno sedam zemalja. Među njima i ove će godine najbrojniji bit Mađari  koji su s nama od samih početaka, sve ove godine. Ove godine dolaze 34 člana posade iz Mađarske“, kaže nam Stanić.

Mađar Rudolf Adamco stalni je izlagač koji redovito plijeni pažnju s nekim od američkih buicka čiji je zaljubljenik i kolekcionar.  Izlagača bi u Fojnici bilo i više  da organizatori nisu ograničili njihov broj iz tehničkih razloga, pojasnio nam je Stanić.

Razlog zbog kojeg se mnogi rado vraćaju Međunarodnom oldtimer festivalu u Fojnici, i izlagači kao i posjetitelji, osim starih automobila očuvanih u originalnom izdanju, su stalna iznenađenja koje im priređuju organizatori.

„Svake se godine trudimo učiniti festival drugačijim, pripremiti izlagačima i posjetiteljima nešto novo. Ove godine sve ćemo ih počastiti pečenim volom kojeg pripremamo u subotu nakon otvorenja. Svi su dobro došli, hrana i piće su besplatni“, pojasnio nam je Branko Stanić, jedan od organizatora događaja koji je među najboljim smotrama starih automobila u BiH. Događaj je to koji na lijep način promovira Fojnicu, ali i čitavu središnju Bosnu obogaćujući i njezinu turističku ponudu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?