Vrućim domaćim uštipcima malo tko može odoljeti. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje tijesto bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju niti kap ulja. Većinom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršut.
Sastojci:
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
2 kašike rakije od loze
1 kašičica šećera
Priprema:
U duboku posudu dodajte brašno, sol, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamjesite tijesto. Znat ćete da je smjesa dobra kada tijesto lagano klizi s kašike, piše Espreso.
U tavusipajte ulje, a kada se zagrije kašikom vadite tijesto i sipajte u tavu praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocijedili od viška masnoće.