Cheesecake je poznati kolač idealan u toplim ljetnim danima, a još je bolji kada je u kombinaciji s voćem. Vjerujemo da ste ga isprobali u raznim verzijama, ali ova s jagodama je božanstvena u svakom pogledu.
Sastojci:
250 g keksa
100 g maslaca, otopljenog
100 g jagoda
1 vanili šećer
600 g punomasnog sira
100 g šećera u prahu
250 ml slatkog vrhnja
Za preljev:
400 g jagoda
25 g šećera u prahu
Priprema:
Za izradu podloge premažite maslacem i obložite dno kalupa, kako piše BBC Good Food. Kekse izmeljite te stavite u zdjelu pa prelijte otopljenim maslacem. Temeljito miješajte dok mrvice nisu potpuno obložene. Ubacite ih u pripremljeni lim i čvrsto pritisnite u podlogu kako biste napravili ravnomjeran sloj. Ostavite u hladnjaku 1 sat da se čvrsto stisne.
Ulijte slatko vrhnje u zdjelu i miješajte mikserom dok se ne počne zgušnjavati do mekih vrhova. U posebnu zdjelu stavite meki sir, šećer u prahu i vanilin šećer, zatim miješajte 2 minute električnim mikserom dok ne postane glatka. Dodajte slatko vrhnje i umiješajte ga u kremu od sira.
Narežite jagode i posložite ih na podlogu od keksi te zatim žlicom nanesite kremu, počevši od rubova prema unutra, pazeći da nema mjehurića zraka. Zagladite gornji dio cheesecakea stražnjom stranom desertne žlice ili lopatice. Ostavite da se stegne u hladnjaku preko noći.
Ostavite cheesecake na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja. Ostatak jagoda izmiksajte u blenderu hrane sa šećerom u prahu i 1 žličicom vode, a zatim procijedite i prelijte preko torte.