Pečenje smiruje i opušta, pogotovo sada dok ostajemo kod kuće. Ipak, baš zato što se manje krećemo trebalo bi pripaziti na unos kalorija i pokušati zamijeniti nezdrave, zdravim slasticama. Msn.com donosi savjete čime zamijeniti maslac kod pečenja kolača.
Pire od jabuke: Jako često se ova namirnica koristi u zamjenu za ulje, ali može biti i alternativa maslacu. Najbolja je opcija za izradu torti. Polovicu količine maslaca zamijenite pireom od jabuka.
Avokado: Za keksiće, kruh i muffine koristite ovo voće koje ne samo da smanjuje kalorije u cijelom receptu, već stvara i mekšu, glatku smjesu za slastice.
Kanola ulje: U keksiće s čokoladom umjesto maslaca stavite pola šalice kanola ulja. Iako ima dosta kalorija, ima manje zasićenih masti i natrija.
Jogurt: Ako vas u receptu traži jednu šalicu maslaca, stavite pola šalice njega i pola šalice jogurta (može bez laktoze i biljni). Smanjit ćete broj kalorija i zasićenih masti. Igrajte se s količinama, ovisno o tome kako smjesa treba izgledati.