Sastojci za podlogu:
200 g mljevenih keksa
90 g otopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
3 zrele banane, zgnječene
150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
400 ml vrhnja za šlag (33% masnoće)
8 g želatine
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem dok smjesa ne postane kompaktna. Utisnite smjesu u kalup za tortu i stavite u hladnjak da se stvrdne dok pripremate kremu. Zgnječite banane u glatku smjesu s nekoliko grudica za teksturu. Dodajte kondenzirano mlijeko i vaniliju te dobro izmiješajte.
U drugoj zdjeli istucite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, zatim je umiješajte u smjesu od banana i kondenziranog mlijeka. Lagano umiješajte šlag. Prelijte kremu preko ohlađene podloge od keksa. Stavite tortu u hladnjak na najmanje dva sata, dok se krema ne stisne. Ukrasite kolutićima banane, šlagom ili naribanom čokoladom.