Pripremite omiljene palačinke na drukčiji način - u vinskom šatou, a mi vam donosimo recept za brzu i jednostavnu pripremu, piše Ordinacjia.hr.
Sastojci za punjenje za palačinke:
- mljeveni orasi
- vrhnje za kuhanje
- šećer
- cimet
Priprema:
U posudi izmiješati mljevene orahe, vrhnje za kuhanje, cimet i šećer. Sve zajedno uz miješanje zagrijte dok se ne postigne smjesa primjerene gustoće.
Sastojci za vinski šato:
- voda
- 2 žumanjka
- 3 žlice šećera u prahu
- 1,5 dl bijelog vina
U posudu pristaviti vodu da zakuha. U drugoj posudi ovalna dna, pogodnoj da prekrije cijelu posudu s vodom i svojim dnom uroni u unutrašnjost, pjenjačom razmutiti dva žumanjka i tri velike žlice šećera u prahu.
Posudu s tom mješavinom staviti na posudu, stišati plamen, doliti nešto manje od 1 dl bijelog vina i tući pjenjačom dok se ne postigne čvrsta i glatka smjesa. Bitno je da se sve odvija nad parom kako se jaja ne bi zgrušala. Do pravih omjera vina i šećera najbolje je doći vlastitim iskustvom.
Krema ne smije biti previše slatka, ali ne i previše kisela, a to ovisi upravo o vrsti vina i količini šećera. Dobra graševina sigurno je pouzdan izbor. Kada je sve gotovo pečene palačinke puniti smjesom, složiti u trokute te preliti vinskim šotoom.