FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

Pavlović: Ukazati na važnost dječje književnosti te svim srcem raditi za malu publiku koja raste i razvija se

23.10.2024.
u 13:45

U organizaciji Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije, a pod supokroviteljstvom Vlade HNŽ-a i Gradskoga poglavarstva Mostara, danas je na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru, ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, otvoren trodnevni, 3. Festival dječje knjige ''Stablo nasred svijeta''. Obrativši se izravno mnoštvu okupljenih mališana, izaslanik predsjednice Vlade HNŽ-a Darko Juka istaknuo kako mu je posebno drago vidjeti ih vesele, bezbrižne i nasmiješene.

- Zajedno ćemo danas uživati u ovomu festivalu dječje knjige koji organizira naša Narodna knjižnica HNŽ-a, s njihovim vrijednim djelatnicima koji osmišljavaju brojne maštovite programe za vas mališane, vašu maštu, izobrazbu i, prije svega, vaše sretno djetinjstvo. Evo, i ovim, trećim izdanjem ''Stabla nasred svijeta'' svjedoče kako rade sjajne stvari, kreativno, pedagoški, potpuno predano vama i društvu u kojemu ćete izrasti u ozbiljne i sretne ljude. Djeco, zagrlite knjige, čitajte i uronite u taj plemeniti svijet koji će vam ponuditi znanja i odgovore, a ja vam od srca želim da vas kroz život ne vode oni koji su čitali manje od vas – poručio je Juka, dodavši kako se ljubav prema knjizi i pisanoj riječi razvija od malih nogu i otvara vrata u skrivene svjetove, vodi na nepoznata mjesta, obrazuje i nudi neslućene pustolovine.

- Zato je ovaj festival projekt koji je Vlada HNŽ-a otpočetka prepoznala i kojemu daje snažnu potporu, zahvaljujući rukovodstvu i cjelokupnomu kolektivu naše Narodne knjižnice na njihovoj predanosti plemenitomu pozivu koji srcem osjećaju – kazao je šef Odjela za odnose s javnošću županijske vlade, službeno proglasivši festival otvorenim. Ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ-a Julijana Pavlović zahvalila je Vladi i Gradu na pokroviteljstvu i ukupnoj potpori, pojasnivši kako je ''Stablo nasred svijeta'' jedan od projekata Narodne knjižnice HNŽ-a namijenjen djeci i književnicima koji pišu za najmlađe, a kojim žele ukazati na važnost dječje književnosti, popularizirati knjigu i čitanje te svim srcem raditi za malu publiku koja raste i razvija se.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije