KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Piroman iz Smokovića je 72-godišnjak: Policija pronašla streljivo u kući

03.08.2024.
u 16:45

Sumnjiči ga se da je 30. srpnja u popodnevnim satima kod Smokovića otvorenim plamenom namjerno izazvao požar koji se proširio

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti.
 
Sumnjiči ga se da je 30. srpnja u popodnevnim satima kod Smokovića otvorenim plamenom namjerno izazvao požar koji se proširio. Navedenom radnjom doveo je u opasnost živote ljudi te izazvao štetu na imovini velikih razmjera. Tijekom kriminalističkog istraživanja, jučer na zadarskom području policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda proveli pretragu doma i drugih prostorija te automobila osumnjičenika gdje su pronašli i oduzeli više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre te sedam komada streljiva.

Protiv 72-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv 72-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - istakli su iz zadarske policije.

Iz zadarske policije Večernjem listu su potvrdili da je 72-godišnjak  na ispitivanju u DORH.  Prema neslužbenim informacijama nije riječ o recidivistu a podsjetimo  policija je u srijedu, 31. srpnja nakon što je lokaliziran požar na otvorenom području na predjelu Smokovića očevidom utvrdila da je do požara došlo na otvorenom području, između Donje Murvice te južnog djela Smokovića, na predjelu zvanom Opačići odakle se proširio požar na ukupnu površinu od oko 1 000 hektara.

- U požaru je izgorjelo više drvenih baraka, kamp kućica, osobnih automobila i mopeda, jedno vozilo Quad te jedna priključna prikolica, sve u vlasništvu više osoba koje su boravile na području koje je zahvaćeno požarom. Također požar je zahvatio i manju vikend kuću u Smokoviću te oko 150 stabala maslina u tri maslinika, te suhu travu i nisko raslinje.
 
Požar su ugasili vatrogasci JVP Zadar uz pomoć pripadnika drugih vatrogasnih postrojbi s više vatrogasnih vozila te uz pomoć zračnih snaga protupožarnih aviona. Vatrogasci i policija su evakuirali osobe koje su boravile na navedenom području.

Za vrijeme požara, policijski službenici prisutni na mjestu događaja, pružili su pomoć 79-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se u jednom trenutku našao u opasnosti zbog širenja vatre. Nakon što su policijski službenici muškarca izvukli na sigurno, predan je liječničkom timu Hitne medicinske pomoći.

Liječničkim pregledom je utvrđeno da osoba nema ozljeda te mu je pružena potrebna skrb radi udisanja dima. Nakon ispitivanja u DORH-u očekuje se odluka o pritvoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije