Ako volite povrće i pite onda spojite to i dobit ćete odličan recept za ukusnu pitu s povrćem. Pomešajte razno povrće, možete i po svom ukusu, ne morate slijediti recept, pa prelijte sa smjesom od jaja, mlijeka i brašna. Zapecite u rerni, pa onda pospite sirom i vratite da se zapeče još malo, samo dok se sir ne otopi. Uživat ćete u svakom zalogaju, a možete jesti i za doručak, ručak, večeru ili užinu, piše Stvarukusa.
Sastojci:
10 g praška za pecivo
4 jajeta
20 ml maslinovog ulja
40 ml mlijeka
120 g brašna
2 krumpira
2 mrkve
1 praziluk
500 g kupusa
1 paprika
malo peršina
100 g sira
malo susama
Priprema:
Krumpir i mrkvu izrendajte, a praziluk isjecite na kolutove, papriku na sitne trakice. Pomješajte sve to. Kupus i peršin također sitno iseckajte, pa dodajte u povrće. Dobro promješajte. Umutite jaja, pa dodajte mlijeko i ulje. Sjedinite, pa sipajte brašno, prašak za pecivo, sol i biber. Dobro promješajte, pa sipajte u povrće. Cijelu smjesu izlijte u pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Izvadite, pospite rendanim sirom i susamom i vratite u rernu na još 15 minuta.