Blago hrskav izvana, a iznutra mekan - pohani kruh hrana je kojoj malo tko može odoljeti. Isprobajte ovaj sjajan recept pohanoga kruha s pravim zimskim začinom - cimetom, piše Ordinacij.hr.
Kada se ujutro probudimo, najviše volimo pojesti nešto što nam neće oduzimati puno vremena u spremanju. Dosadile su vam žitarice i u zimskim danima htjeli biste nešto "konkretnije"? Donosimo vam recept za pohani kruh koji je gotov za 10 minuta i kojem jednostavno nećete moći odoljeti.
Pohani kruh s cimetom
Potrebni sastojci:
- 3 jajeta
- 150 ml mlijeka
- 1 žlica šećera
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 4 kriške kruha
- 1 žlica cimeta
Priprema:
- u srednje plitkoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, šećer i vaniliju
- svaku krišku kruha natopite u zamiješanu smjesu
- u prethodno zagrijanoj tavi, koja ne smije biti preuljena, pržite natopljen kruh po 4 minute sa svake strane
- ispržen kruh pospite cimetom
Pohani kruh možete preliti medom pomiješanim s cimetom kako bi bio još sočniji!
Želimo vam dobar tek!