Da bi ga pripremili, nisu vam potrebna slastičarska znanja već nekoliko kuglica sladoleda, cornflakes i malo začina... Ovaj pohani sladoled ne trebate pohati, ali je fantastičnog okusa i vrlo se jednostavno priprema, piše Ordinacija.hr.
Sastojci:
4 šalice sladoleda od vanilije
3 šalice mrljenog cornflakesa
1/4 šalice smeđeg šećera
2 žličice cimeta
prstohvat soli
prstohvat muškatnog oraščića
8 žlica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
preljev od čokolade i šlag po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu i pripremite papir za pečenje. Od sladoleda napravite osam kuglica (najlakše pomoću žlice za sladoled) i stavite ih na papir za pečenje. Zamrznite na oko sat vremena.
Cornflakes smrvite (prstima ili valjkom). Stavite u veliku zdjelu i dodajte smeđi šećer, cimet i mljeveni muškatni oraščić te malo posolite. Sve zajedno promiješajte.
Rastopite maslac i pomiješajte sa žličicom ekstrakta vanilije. Zatim to dodajte mješavini od cornflakesa.
Smjesu stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 10 minuta. Povremeno možete promiješati smjesu.
Kada se sjesa ohladi, prebacite je u zdjelu.
Zarolajte kuglice sladoleda u smjesu od cornflakesa i stavite natrag na papir za pečenje. Ponovo zamrznite, barem 30 minuta prije serviranja.
Poslužite sa šlagom i preljevom od čokolade.