MOSTAR

Pojačan inspekcijski nadzor tijekom turističke sezone na području HNŽ-a

05.07.2024.
u 14:37

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara uputila je obavijest fizičkim i pravnim osobama, koje obavljaju djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta da će se od  8. srpnja do 31. kolovoza provesti inspekcijski nadzori s ograničenim obimom djelovanja u predmetu kontrole odobrenja za obavljanje djelatnosti, naplate boravišne takse, članarina turističkoj zajednici, izdavanje računa kao i drugo što može predstavljati povredu materijalnih propisa iz predmetne oblasti.

Iz spomenute Služe pojašnjavaju kako će se  inspekcijski nadzor izvršiti na osnovu zahtjeva Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), za provođenjem pojačanih inspekcijskih nadzora u tijeku trajanja turističke sezone na području HNŽ-a.

''Zajednički inspekcijski nadzori od strane turističko-ugostiteljskih inspektora grada Mostara i tržno-turističkih inspektora Inspektorata nadležnog Ministarstva HNK/Ž, za područje grada Mostara, provesti će se u koordiniranoj akciji u razdoblju od  8. do 21. srpnja. Izvan navedenog razdoblja, inspektori Grada Mostara, raditi će samostalno, ali s istim predmetom nadzora, s obvezom periodičnog izvještavanja nadležnog Ministarstva o izvršenim inspekcijskim nadzorima za referentno razdoblje, odnosno do 31. kolovoza'', stoji u priopćenju Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Također, tržišna inspekcija Grada Mostara će u suradnji sa tržišnom inspekcijom Inspektorata nadležnog ministarstva, u navedenom vremenu provesti koordinirane nadzore u okviru svojih ovlaštenja i odgovornosti, a kako se navodi predmet nadzor bit će sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost trgovine u gradu Mostaru, uključujući benzinske crpke.

Iz Službe za inspekcijske poslove pozivaju fizičke i pravne osobe koje će s aspekta djelatnosti koje obavljaju, biti predmetom predstojećih inspekcijskih nadzora, da svoje poslovanje, ukoliko to dosad nisu uradili, usuglase s važećim Zakonima kako bi se izbjeglo sankcioniranje za zatjecanje u prekršaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?