Kako se zabaviti i naučiti

Posavina poželjna destinacija za velika kvizaška natjecanja. Pogledajte što mladi rade

28.10.2024.
u 18:41

U Orašju megakvizaški spektakl EnigMAsters 2024. uz sudjelovanje 150 natjecatelja iz BiH i RH

U Orašju je održano megakvizaško natjecanje EnigMAsters 2024. koje je okupilo oko 150 mladih željnih znanja i zabave. Na tom jedinstvenom događaju sudjelovalo je 28 ekipa iz cijele BiH, a najviše iz Posavine, s obiju strana Save, osobito Vinkovaca i Županje. Hotel Navis u Orašju postao je mjesto okupljanja gdje se, umjesto ekrana mobitela, biralo otkrivanje novih znanja. Organizator i pokretač je Zvonimir Pejić iz Matića koji je stvorio predivnu priču o Posavini kao poželjnoj destinaciji za kvizaška nadmetanja. Ova inicijativa pokazuje da mladi mogu kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme, družeći se i šireći horizonte.

Najbolji parovi
- Bilo je iznimno neizvjesno, zanimljivo, poučno i zabavno. U natjecanju parova nakon prvog dijela najuspješniji par bio je Danijel Šušnjara/Domagoj Šesto iz Vinkovaca koji je veliku stečenu prednost uspio i sačuvati u drugom dijelu iako s nešto lošijom riješenošću, ali dovoljno za prvo mjesto. Za vrat su im puhali odlični Ivan Jurić i Karla Knežević koji su drugi dio uraganski riješili, ali na kraju u ukupnom poretku zaostajali su ipak pola boda za pobjednicima. Što se tiče trećeg mjesta, tu titulu ponio je par iz Brčkog u sastavu Bojan Bošković i Goran Cvijanović. Čestitke svima na odličnom plasmanu - kazao je Pejić. Uzbudljivosti nije nedostajalo ni u natjecanju timskog kviza koji je priredila ekipa “Dunder Miflin” koji su završili treći, drugo mjesto pripalo je Vinkovčanima “Crne pogibije”, a prvaci su “Frizerski salon Taribo West”. Prvoplasirana ekipa na ovogodišnjem kvizu znanja EnigMAsters 2024. nastupila je u sastavu: Karla Knežević, Stjepan Zlatarević, Dinko Klaić, Hrvoje Šimić i Tomislav Nedić. Pobjednička ekipa napustila je natjecanje bogatija za 1000 KM i 500 KM vrijednosti u poklon-bonovima u DM-u.

Zahvala i ekipe 
Nagrađeno je ukupno još 11 ekipa. U bonus (četvrtom) krugu koji je igralo 10 najbolje plasiranih ekipa pobjedu s 13/15 bodova odnosi ekipa Tidabudibuda iz Županje u sastavu Ivan Jurić (poznato lice s TV ekrana i znalac u kvizu “Tko želi biti milijunaš”), Antonio Miličević, Jelena Miličević. - Iskrene čestitke najuspješnijima, ali velika zahvala i svima koji ste bili dio ovog kvizaškog spektakla. Prvenstveno zahvala Gradu Orašje na čelu s gradonačelnikom Marijanom Oršolićem, zahvala hotelu Navis i poduzeću Maxi na čelu s poduzetnikom Dragom Živkovićem te hvala svim sponzorima koji su rado podržali ovaj projekt - kazao nam je Pejić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije