20 godina Frame

Posuški framaši zahvalili Bogu za sve dobro što su s ljubavlju odradili

FR
21.09.2015.
u 06:30

Bilo kuda, Frama svuda, kratki je komentar nakon što je vrijedna posuška Frama na svečan način obilježila 20. godišnjicu osnivanja i uspješnog djelovanja. A “porasli“ su za 130 malih framaša koji time pokazuju da žele upoznati sv. Franju, svoju vjeru i sve važne životne teme.

Putovima sv. Franje

U jesen 1995. fra Robert Jolić počeo je okupljati prve framaše u Posušju. Frama je bila nešto potpuno novo u posuškoma kraju, dočekano s oduševljenjem i radošću, ali nerijetko i s izvjesnom sumnjom. Međutim, već su tada prvi framaši imali veliku želju za vjeru i sv. Franju te su svoju nadarenost pokazivali u brojnim sekcijama. Uspješno su radile sekcije: dramska, glazbena, novinarska… Odlazili su na susrete katoličke mladeži u Dubrovnik, predavanja, festivale, u Međugorje, na doček Pape u Sarajevo i na sve druge strane.

Framaško stablo

Iskazivali su i humanost “Zalogaj ljubavi” i još mnogo toga za pohvale. A 20 godina poslije, promatramo veliko framaško stablo na kojem je niklo mnoštvo prekrasnih cvjetova. Prvo se skupu obratila predsjednica Karla Petric uz izreku: “I ja sam dio te priče”. Svetu misu zahvalnicu predvodio je fra Miljenko Šteko (bio i duhovni asistent Frame) provincijal hercegovačke franjevačke provincije. Podijeljena su i priznanja za uspješan rad u proteklom razdoblju. Prikazan je premijerno i framaški film “Dvadeset godina svjetla” Tomislava Topića i suradnika. Film je oduševio jer je zorno potvrdio sve aktivnosti Frame, u kojemu su sudjelovali fra Robert Jolić, fra Mario Knezović i fra Josip Serđo. O radu su svoje iskustvo istaknuli i svi bivši voditelji Frame s posebnim naglaskom na sve vrijednosti rada koji je donio vrijedne plodove i sve ljepote života mladih Posušja. Na kraju je fra Serđo zahvalio svima na suradnji i pripremi filma za zajedničko obilježavanje 20 godina franjevačke radosti i Bogu zahvaliti za toliko dobra koje su osjetili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?