Nedugo nakon što je otvorio restoran u Londonu, poznati turski kuhar Nusret Gokce je za britanske medije rekao kako svakodnevno konzumira većinu jela koja su dostupna na njegovom meniju.
Poznati kuhar je tjelovježbu i ishranu uporedio s otiskom prsta, kazavši kako je oboje potrebno posebno prilagoditi svakoj osobi. S obzirom da je slavu stekao servirajući odreske - nije iznenađenje što je ovo jelo nešto što konzumira više puta na dan.
Prije svakog treninga Nusret pije dvije čaše vode sobne temperature i pojede četiri kajsije. Uz sve to popije jedan kapućino. Za doručak jede 250 grama bifteka sa lećom i grahom, dok za ručak jede povrće kuhano na pari i, ponovo, 250 grama bifteka.
Poslijepodne konzumira espresso uz jogurt od grožđa, a za večeru ponovo jede odrezak, ovaj put uz salatu od cvekle.
Nusret, poznatiji kao Salt Bae, je u posljednje vrijeme u fokusu britanskih medija i javnosti zbog previsokih cijena u njegovom novom restoranu u Londonu.
Nezadovoljni posjetitelji kritikuju kuhara i ističu kako pretjeruje, a već nekoliko dana na Twitteru je viralna fotografija računa na kojem je ukupna cijena 50.000 dolara za večeru.