MOSTAR

Predsjedateljica Krišto domaćin tradicionalne manifestacije "Diplomatska berba grožđa 2024."

06.09.2024.
u 19:12

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je domaćin na tradicionalnoj manifestaciji „Diplomatska berba grožđa“ u Mostaru.

Osobito je zadovoljstvo za ovu manifestaciju, jer je Grad Mostar ove godine nositelj titule Europskog grada vina Dionisio. Dokaz je to, ne samo kvalitete vina proizvedenih u mostarskom području, već i posvećenosti Mostara očuvanju i promicanju vinogradarske baštine.

Ova titula također predstavlja priznanje za cjelokupnu Vinsku cestu Hercegovine, kulturnu rutu koja pored Mostara obuhvata i gradove/općine Čitluk, Ljubuški, Čapljina, Stolac i Trebinje.

Vinska cesta Hercegovine članica je paneuropske kulturne rute Iter Vitis Vijeća Europe, koja promovira neke od najistaknutijih europskih vinskih destinacija uz njihove jedinstvene krajolike, autentičan način života, te kulturno-povijesnu i materijalnu baštinu.

Nazočni dužnosnici i veleposlanici su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, a potom i kušali domaća vina.

Tradicionalna manifestacija berbe grožđa već godinama organizira se kako bi se strani i međunarodni dužnosnici bolje upoznali sa svim potencijalima i vrijednostima, ali i turističkom i gospodarskom ponudom u Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije