Ruski mediji opet pišu o Milanoviću:

'Predsjednik Hrvatske stav Zapada nazvao je nemoralnim'

Zoran Milanović
PIXSELL
30.01.2023.
u 16:45

Predsjednik Zoran Milanović danas je u Petrinji, nakon svečanog ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO-ove aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, održao konferenciju za medije. Osvrnuo se na više tema, a među njima i na rat u Ukrajini. Nedugo nakon završetka njegove konferencije, izjave su već prenijeli pojedini ruski mediji.

"Predsjednik Hrvatske je stav Zapada o Ukrajini nazvao nemoralnim", piše u naslovu Ria. Također, u tekstu ističu kako je izjavio da će Ukrajina ostati bez muškog stanovništva.

"Rješenje nije promjena vlasti u Rusiji", prenose Milanovića te ističu kako je izrazio spremnost da Hrvatska pruži humanitarnu pomoć i osuditi agresiju bez ikakvog vojnog uplitanja.

Gazeta je, također, prenijela dio Milanovićevih izjava, a u naslovu članka stoji: "Hrvatski predsjednik Milanović: Rusija je provocirana u sukob u Ukrajini od 2014".

"Prema njegovim riječima, Rusija je već osam godina izložena provokacijama. Pritom Milanović nije naveo zemlje provokatore, ali je napomenuo da to 'netko' radi", piše Gazeta. Istaknuli su i kako je rekao da njemačke tenkove čeka uništenje. 

Tass u naslovu piše: "Hrvatski predsjednik vojne akcije u Ukrajini naziva Armagedonom". 

"Milanović je rekao da o svemu tome govori kako bi 'drugima otvorio oči' jer Europa 'ide u rat s nuklearnom velesilom'", piše Tass.

Na Milanovićeve izjave osvrnuli su se danas i mediji iz Srbije. Ipak, tamošnji su mediji više bili fokusirani na predsjednikove izjave o Kosovu. Ponajviše na dio u kojem je istaknuo kako je Kosovo "oteto od Srbije".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije