Konferencija u Mostaru

Predstavljeni najnoviji trendovi i inovacije iz područja visokog obrazovanja

12.10.2022.
u 15:15

Dvodnevna konferencija "Visoko obrazovanje - trendovi i inovacije" u organizaciji Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja/oblasti visokog obrazovanja (CIP) i Projekta "Obrazovanje za zapošljavanje" održana je u Mostaru.

Konferenciji su se odazvali predstavnici ENIC/NARIC ureda Republike Srbije i Republike Slovenije, nadležnih obrazovnih vlasti, visokoškolskih ustanova u BiH, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete, Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, ERASMUS ureda u BiH te predstavnici studenata. Cilj konferencije bio je sudionicima predstaviti najnovije trendove i inovacije iz područja visokog obrazovanja s posebnim naglaskom na priznavanje prethodnoga učenja, odnosno priznavanje kvalifikacija stečenih specifičnim vidovima učenja. Također, posebna pozornost usmjerena je na aktualnu situaciju na tržištu rada, odnosno kako tržište rada u Bosni i Hercegovini prepoznaje visokoškolske kvalifikacije stečene po bolonjskim principima visokog obrazovanja.

Rezultati konferencije, kako navode organizatori, ojačana je suradnja i razmjena iskustava u području priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te predstavljanje trendova i inovacija europskog prostora visokoga obrazovanja svim zainteresiranim stranama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?