Plenković i Al-Thani:

Premijer Hrvatske čestitao Kataru na organizaciji Svjetskog prvenstva

06.12.2022.
u 11:22

Premijer i ministar unutarnjih poslova Države Katar, Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al-Thani, sastao se jučer s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i izaslanstvom u njegovoj pratnji, koji su sinoć pratili utakmicu osmine finala FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru između reprezentacija Hrvatske i Japana, u kojoj su zasluženo slavili nogometaši Zlatka Dalića.

Susret je održan na stadionu Al Janoub na kojoj je odigran susret Hrvatska - Japan. Na početku sastanka, hrvatski premijer je uputio čestitku premijeru i ministru unutarnjih poslova i narodu Države Katar na dobroj organizaciji FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022., poželjevši im uspjeh u daljnjem radu, prenijela je katarska državna agencijna QNA.


Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima, kao i načinima njihova promicanja i razvoja.
Nogometaši Hrvatske svladali su Japan nakon izvođenja jedanaesteraca i izborili četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru (2:1).


Nakon 1:1 u regularnom dijelu, izabranici Zlatka Dalića su bili sigurni u izvođenju udaraca s bijele točke, a heroj susreta bio je golman Dominik Livaković koji je obranio tri šuta Japancima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije