Prhke školjkice po receptu Grozdan Ančić Robinić možete napraviti ovih dana. Nisu teške za napraviti, a tope se u ustima...
Sastojci
130 gsvinjske masti
300 gglatkog brašna
0,5praška za pecivo
1vanilin šećer
100 ml tople vode
ribana korica pola limuna
Dodatno
pekmez
šećer u prahu
Priprema
1 Umijesite glatko tijesto
U zdjeli pomiješajte mast, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, ribanu limunovu koricu i toplu vodu i umijesite glatko tijesto, prenosi Index.
2 Odmorite tijesto
Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
3 Razvaljajte i izrežite krugove
Tijesto tanko razvaljajte, čašom umočenom u brašno izrezujte krugove.
4 Nadjenite
Na sredinu svakog kruga stavite žličicu pekmeza po želji, krajeve preklopite i vilicom utisnite rubove.
5 Stavite peći
Školjkice stavite na namašćeni lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva dok lagano ne porumene.
6 Uvaljajte u šećer u prahu
Malo prohlađene školjkice uvaljajte u šećer u prahu.