Trebat će ti pet minuta vremena za pripremu i četiri svakodnevna sastojka...
Kako sam uvijek u potrazi za receptima za slatko u zdravijoj varijanti, bez šećera, moram podijeliti ovu ideju. RIječ je o brzinskom desertu od kokosa, zobenih pahuljica i čokolade za koji ne treba paliti pećnicu. Dakle, samo pet minuta pripreme dijeli te od iznenađujuće finog i zdravog kolača, prenosi miss gastro.
Dok čekaš da se dobro ohladi, baci oko na blog Geeketa!
Sastojci:
1 pakiranje kokosovog mlijeka (cca 350-400 ml)
220 g zobenih pahuljica
malo kokosa
150 g tamne čokolade bez šećera ili tamne čokolade
Ja sam dodala i aromu vanilije, cimet, koricu naranče i par kapi stevije.
Priprema:
Kokosovo mlijeko zagrij dok se ne otopi pa dodaj izdrobljenu čokoladu i miješaj dok se ne rastopi.
U smjesu dodaj aromu vanilije, cimet i narančinu koricu.
U to dodaj srednje krupne zobene pahuljice i kokos. Sve sjedini i prebaci u kalup za tortu. Poslužit će i pravokutni kalup za brownieje.
Ostavi u hladnjaku otprilike tri sata. Dekorirala sam lješnjacima i čoko preljevom bez kalorija.
Imaj na umu da će se dobro uklopiti i mandarine. U slast!