Magija je upravo u tome što ćete od jedne smjese dobiti konkretan kolač.
Isto tako je zdrav jer ne zahtijeva maslac ili ulje.
Ustvari se radi o poznatom francuskom desertu poznatim pod imenom gâteau magique.
Potrebni sastojci:
- 1 jabuka, oguljena i narezana na tanke ploške
- 4 hladna jaja, odvojen bjelanjak i žutanjak
- 100 g brašna
- 160 g bijelog šećera
- 480 ml mlijeka
Ovo je najbolji jogurt za snižavanje kolesterola, tvrde nutricionisti
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva i obložite posudu za pečenje masnim papirom (8*8)
- na dno posude stavite sloj jabuka tako da ih slažete jednu do druge te dodate još jedan sloj jabuka.
- U posudi pomiješajte bjelanjke te ostavite u hladnjaku. U drugoj posudi miksajte žutanjak, brašno, šećer i pola mlijeka.
- Mikserom tucite na jakoj brzini dok se ne uklone sve grudice. Sad dodajte ostatak mlijeka i umiješajte.
- Uzmite bjelanjke te ih polako dodajte smjesi dok lagano miješate dok se sve ne poveže.
- Smjesu prelijte preko jabuka i pecite oko 45 minuta, a gornji dio kolača bi trebao biti smeđe boje.
- Neka se ohladi prije serviranja.
Dobar tek!