Hrskavi i sočni profiteroli sa sirom i pancetom ne mogu biti loša odluka..
Vrijeme je da zaboravite sve što ste znali o ovoj poslastici jer se u ovom slučaju ne radi o slatkom zalogaju, ali će jednako brzo nestati sa stola!
Potrebni sastojci za 30 komada
Tijesto:
- 150g brašna
- 100g neslanog maslaca
- 1žlica šećera
- 1 žlica soli
- 4 jaja
Punjenje:
- 200g mekanog kozjeg sira
- 100g vrhnja za šlag
- Papar
- 6 žlica nasjeckanog crvenog luka
- Panceta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te obložite papirom za pečenje posudu
- U posudi, na plamenu, miješajte maslac i male vode dok ne proključa, maknite s vatre
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sol
- Dodajte suhe sastojke u maslacu i miješajte drvenom kuhačom dok se tijesto ne počne odvajati od posude
- U drugoj posudi pomiješajte jaja te ih dodajte tijestu te dobro umijesite
- Na papir za pečenje, velikom žlicom ili žlicom za sladoled odvojite komade tijesta
- Pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju
- Ostavite da se hlade ali na svakoj probušite jednu rupu da se ne zadrži para
- Istucite vrhnje, dodajte sir, papar
- Stavite u vrećicu za ukrašavanje kolača i u svaku rupu stavite dovoljno kreme
- Lagano popržite pancetu, a kada se ohladi, trgajte na komadiće i njima ukrasite svaki komad