Posušje

Proslavljena 20. obljetnica rada Osnovne glazbene škole

12.05.2016.
u 08:00

U posuškoj kinodvorani proslavljen je 20. rođendan Osnovne glazbene škole Posušje utemeljene 16. svibnja 1995. godine odlukom tadašnjeg prijelaznog Općinskog vijeća s predsjednikom Marinkom Bakulom. Veliku je potporu ova škola u prvim danima dobila od Hrvatske katoličke misije u svijetu s jakom potporom fra Dominika Ramljaka, fra Šimuna Oreča i fra Milana Lončara te župnog ureda Posušje. Nastava se izvodi u odjeljenjima za glasovir, gitaru, flautu, klarinet i saksofon. Ta je mala škola sudjelovala na natjecanjima učenika i studenata glazbe na razini FBiH. I ove godine u Livnu su osvojene jedna druga, dvije treće nagrade i jedna pohvala, a ukupno 34 nagrade i pohvale za 10 godina nastupa. Stoga se po svim rezultatima svrstava među najbolje škole i na državnoj razini BiH. Surađivala je s mnogima u Posušju i šire, što će se nastaviti i u idućem razdoblju.

Potom su slavlje otvorili učenici i profesori, a na samom početku svoje umijeće, koje je i u dvorani dirnulo u srca svih Posušana i gostiju, pokazali su nadareni iz puhačkog orkestra nagrađeni u Livnu (Frano Bašić u klasi profesora Radoša te Ana Širić na flauti u klasi profesorice Mandić. Sve je i u nastupu ostalih bilo prelijepo i posloženo za divljenje i radost na samom kraju nastupom studentice na glasoviru Ana Marije Milićević te nastupom zbora te škole. Brojni uspjesi su time veći što OGŠ radi u tijesnom prostoru, što će se uskoro i riješiti potporom i općinske vlasti.

Na samom su kraju dodijeljene zahvalnice koje je uručio Frano Lebo, predsjednik Školskog odbora OGŠ, profesoru Ljubi Begiću, profesorici Jeleni Mandić, profesoru Anti Boniću, gđi Jadranki Granić (Zagreb), župniku fra Šimunu Oreču i Dominiku Ramljaku, vikaru župe Frohnleiten (Austrija), fra Milanu Lončaru, ministrici ZHŽ Ružici Mikulić, Vladi ZHŽ-a na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem i posuškom načelniku Branku Bagi. Na kraju svega bilo je optimističnih komentara i obećanja za još jaču potporu, a posebice je značajan poziv fra Šimuna Oreča u posjet njegovoj župi u Austriji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije