Količina je dovoljna za 16 komada rolnica veličine šake
Sastojci koje sam ja koristila:
Tijesto
60 dag brašna, 2 dag svježeg kvasca, 1 mala žličica soli, 2-3 žličice šećera, 3 dl mlijeka, 10 dag omekšalog margarina, 1 jaje, 1 žlica ulja
Nadjev:
20 dag šunke, vratine, kulena ili sl. 20 dag gaude, podravca ili sl. malo origana, 5 dag margarina za premazivanje tijesta + jedno jaje za premazivanje rolnica
Prirema:
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 20-tak minuta da se digne.
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati pravokutnik tako da bude debelo samo pola prsta. Tijesto premazati otopljenim margarinom. Na rub suprotnih strana složiti salamu pa na nju sir (deblje fete) i posuti malo origanom.Zarolati do sredine, odrezati na dvije “kobasice” pa svaku odrezati na 8 dijelova.
Složiti u tepsiju 4 reda po 4 rolnice i ostaviti da se malo dignu dok se ugrije pećnica na 180 st.CKad je pećnica ugrijana, rolnice premazati jajetom i staviti peći 20-tak minuta.