Brzo je spreman

Domaći kruh s jogurtom bez kvasca: Bez čekanja da tijesto naraste, idealan i za početnike

kruh
Shutterstock
10.01.2025.
u 08:25

Nema boljeg mirisa, a ni okusa od svježe pečenog domaćeg kruha. Iako za pripremu kruha trebate izdvojiti više vremena, ovaj recept s YouTube kanala One day one recipe ne sadrži kvasac pa nije potrebno čekanje da tijesto naraste. Brzo je spreman za pečenje pa je idealan i za početnike.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 450 ml kravljeg sira ili grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i ulijte jogurt. Dodajte jaja i dobro promiješajte. Tijesto za kruh prebacite na pobrašnjenu podlogu pa ga pospite s malo brašna i kratko premijesite. Tijesto treba biti malo ljepljivo. Prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje pa ga malo spljoštite rukom i zarežite na par mjesta. Pecite kruh u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta, prenosi Skuhaj.hr.

Detaljan postupak pogledajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije