Milch-Schnitte su omiljeni desert koji spaja sočan biskvit i kremastu, laganu kremu. Biskvit, bogat čokoladnim okusom, savršeno se usklađuje s nježnom kremom na bazi kiselog i slatkog vrhnja, dok želatina daje kremi savršenu konzistenciju. Ovaj desert bit će pravi hit na vašem stolu, bilo da ga pripremate za obiteljsku proslavu ili jednostavno želite uživati u nečem slatkom. Slijedite ovaj recept, koji je podijelila food blogerica @sandy_taste, korak po korak i uživajte u neodoljivom okusu Milch-Schnitta!
Sastojci:
6 jaja
6 žlica šećera
vanilin šećer
6 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
6 žlica vode
2 žlice kakaa
Krema:
2 čaše kiselog vrhnja
400 ml slatkog vrhnja za šlag
4 žlice meda
vrećica želatine
5 žlica vode
Priprema: Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka pa umutite čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte vodu, te brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte i poravnajte smjesu. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Skinite papir pa ga vodoravno prerežite na dva jednaka dijela.
Želatinu pomiješajte s vodom pa ostavite da nabubri. Slatko vrhnje umutite do pola pa dodajte kiselo vrhnje i med. Sve zajedno još kratko izmiksajte. Želatinu rastopite na vatri pa dodajte u kremu i dobro izmiješajte da se sve sjedini. Prvi dio biskvita premažite kremom pa poklopite s drugim, te stavite na hlađenje. Kada se stisne, režite na željene komade.