Ako volite čokoladu i tražite desert koji je savršena kombinacija slatkog i kiselkastog okusa, brownie s višnjama je pravi izbor za vas! Ovaj sočan i bogat kolač donosi spoj čokoladne teksture i osvježavajućih višanja, stvarajući idealnu ravnotežu okusa koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Recept je s food bloga @superreceptifood. Uživajte!
Sastojci:
- 300 g višanja (ocijeđenih)
- 3 jaja
- 240 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 prstohvata soli
- 160 g maslaca
- 75 g glatkog brašna
- 50 g kakaa
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
Otopite maslac na laganoj vatri, a zatim maknite i dodajte izlomljenu tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Dodajte dva prstohvata soli, pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u velikoj posudi dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte otopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite. Polako, žlicu po žlicu, dodajte kakao i brašno u smjesu, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte polovicu pripremljene smjese u pleh i ravnomjerno je rasporedite. Zatim posložite ocijeđene višnje preko smjese, a na višnje prelijte preostalu smjesu. Pecite brownie u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 30 minuta. Brownie bi trebao ostati mekan u sredini čak i nakon što se ohladi. Ohladite na sobnoj temperaturi pa narežite ga na kocke. Po želji, poslužite ga toplog uz kuglicu sladoleda od vanilije za savršeno slatko-kiselo iskustvo.