Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova. Recept koji donosimo u nastavku poseban je jer za ove lepinje ne morate paliti pećnicu i gotove su za tren oka.
Tijesto ne mora odmarati i nadolaziti, a punjenje možete sami birati. U verziji koju je s nama podijelila blogerica Vera lepinje su punjene klasičnim spojem šunke i sira koji će oduševiti svakog člana obitelji.
Brze punjene lepinje – sastojci:
Za tijesto:
- 600 g brašna
- 350 ml čvrstog jogurta
- pola paketića praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 1 paketić suhog kvasca
- 60 ml tople vode
Punjenje:
- šunka
- sir
Dodatno:
- malo ulja
Brze punjene lepinje – priprema:
1. U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
2. U dubljoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol pa dodati jogurt i aktivirati kvasac. Zamijesiti glatko tijesto.
3. Tijesto podijeliti na osam jednakih dijelova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana. Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati.
4. Lepinje pojedinačno peći na zagrijanoj tavi s malo ulja oko tri minute sa svake strane.
5. Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.