Bez previše komplikacije

Recept za brzinske lepinje punjene šunkom i sirom

15.06.2023.
u 18:46

Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova. Recept koji donosimo u nastavku poseban je jer za ove lepinje ne morate paliti pećnicu i gotove su za tren oka.

Tijesto ne mora odmarati i nadolaziti, a punjenje možete sami birati. U verziji koju je s nama podijelila blogerica Vera lepinje su punjene klasičnim spojem šunke i sira koji će oduševiti svakog člana obitelji.

Brze punjene lepinje – sastojci:

Za tijesto:

- 600 g brašna
- 350 ml čvrstog jogurta
- pola paketića praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 1 paketić suhog kvasca
- 60 ml tople vode

Punjenje:

- šunka
- sir

Dodatno:

- malo ulja

Brze punjene lepinje – priprema:

1. U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
2. U dubljoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol pa dodati jogurt i aktivirati kvasac. Zamijesiti glatko tijesto.
3. Tijesto podijeliti na osam jednakih dijelova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana. Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati.
4. Lepinje pojedinačno peći na zagrijanoj tavi s malo ulja oko tri minute sa svake strane.
5. Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije