Sočan biskvit i kiselkasto voće savršen su par, a recept za jedan takav kolač donosimo u nastavku. Priprema je jednostavna i brza, mjera je jedna šalica, a za ovaj ukusni kolač neće vam trebati ni vaga, ni mikser, a ni jaja.
Biskvitni kolač s voćem – sastojci:
Mjera je šalica od 250 ml.
- 1 šalica griza
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica brašna
- pola šalice ulja
- 1 prašak za pecivo
- 200 g bobičastog voća
- 1 jabuka
- 2 šljive (po želji)
Biskvitni kolač s voćem – priprema:
1. U zdjelu staviti griz, šećer i mlijeko. Sve dobro promiješati i ostaviti sa strane oko pola sata.
2. Za to vrijeme pripremiti voće. Ako koristite jabuke i šljive, narežite ih na kockice, a jabuke poprskajte limunovim sokom. Bobičasto voće možete koristiti i zamrznuto.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje.
4. Nakon pola sata u smjesu dodati brašno i prašak za pecivo, sve dobro promiješati pa dodati i ulje. Smjesu sipati u pleh pa dodati voće.
5. Peći 35 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
6. Ohladiti pa posuti šećerom u prahu.