Program UNICEF-a

Sastanak o programu Pravda za svako dijete

17.11.2016.
u 08:00

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, danas će se, u zgradi Vlade HNŽ-a u 14 sati sastati s predstavnicima Veleposlanstva Švedske i UNICEF-a, s kojima će razgovarati o realiziranju programa “Pravda za svako dijete”.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je, u koordiniranju s upravom Grada Mostara, pokrenulo osnutak odgojnog centra za maloljetnike koji bi pomogao u primjeni alternativnih mjera za djecu u sukobu sa zakonom i pružao usluge socijalne skrbi djeci pod rizikom.

Inače, “Pravda za svako dijete” nastavak je UNICEF-ova programa koji financiraju vlade Švedske i Švicarske, a program se oslanja na napredak ostvaren u unapređenju pravde za djecu u BiH, konsolidira postojeće inicijative i koristi stečena iskustva na tragu poboljšanja održivosti.

Temeljni cilj programa jest što kvalitetnija primjena međunarodnih standarda u BiH kako bi djeca imala bolje usluge i uživala veću zaštitu u pravosudnom i sigurnosnom te sustavu socijalne zaštite. Izjave za medije planirane su u 14.15 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije