ZA NAJMLAĐE

Savršeni pleteni muffini s nutellom: Za njih će sigurno biti mjesta na blagdanskom stolu!

22.12.2022.
u 11:58

prije nego krenete s pripremom svi sastojci moraju biti sobne temperature, nikako hladni. Da biste postupak pripreme ubrzali, tijesto možete staviti da se diže u pećnici koju ste zagrijali na temperaturu 50 °C, savjetuje autorica recepta Marija Herjavić Jerkić.

Pleteni muffini s nutellom

Sastojci za tijesto:

400 g glatkog brašna

1 suhi kvasac

1 jaje

50 g šećera

malo soli

15 g ulja

200 ml mlijeka

80 g maslaca

 

Sastojci za nadjev:

nutella

malo mlijeka

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umijesite dobro tijesto od svih sastojka. Posudu pokrijte čistom krpom i na toplome pustite da se digne 2 puta (nakon prvog dizanja lagano promijesite tijesto). Kad se tijesto dvaput diglo premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u pravokutnik širine oko 30 cm i premažite nadjevom. Kad ste na tijesto nanijeli ravnomjernu količinu nadjeva preklopite ga cijelom dužinom na trećine. Sljedeći korak je da tako preklopljeno tijesto izrežite na jednake komade širine cca 5 cm. Svaki od dobivenih komada izrežite tri jednake trake od kojih ispletite pletenice, zarolajte ih i prebacite u namašćeni kalup za muffine. Sad još jednom prekrijte kalupe krpom da se čvorići još jednom dignu i stavite u pećnicu na 30 minuta na 180 °C. Na pola pečenja prekrijte folijom da vam kolačići ne izgore. Zadnjih 5 minuta pečenja prelijte svaki muffin sa žlicom-dvije mlijeka i vratite u pećnicu. Gotove kolačiće pospite šećerom u prahu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?