Mnogo je zanimljivih načina kako pripremiti sjana jela koja će i najljuće protivnike patlidžana oboriti sa nogu. Rolice od patlidžana jedno su od tih jela, a recept nam je dala gastroblogerica Tatjana Miletić. U slast!
Rolice od patlidžana
Sastojci:
2 srednja patlidžana
maslinovo ulje
Za nadjev:
200 g špinata
1 jaje
250 g svježeg sira
sol
papar
žličica češnjaka u granulama
žličica bosiljka
300 ml pasirane rajčice
100 g parmezana (ili mozzarele)
Priprema:
Patlidžane narežite na tanke šnite, poslažite ih na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i solju i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 minuta. Špinat prelijte vrelom vodom, dobro ga ocijedite i usitnite. U špinat dodajte svježi sir, jaje, sol, papar, bijeli luk, origano i sve dobro sjedinite. Kad završite s pripremom nadjeva i kada se patilidžani malo prohlade krenite s rolanjem. Na svaku šnitu patlidžana stavite žlicu nadjeva, pažljivo je zarolajte i stavite u posudu čije ste dno prekrili pasiranom rajčicom. Pripremljene rolice stavite u pećnicu koju ste pretodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pospite parmezanom koji ste prethodno naribali (ili po želji mozzarelom). Vratite ih u pećnicu na jos desetak minuta da se zapeku. Rolice od patlidžana jedite tople, najbolje uz čips od parmezana.