Sastojci
Potrebno je za tjesto:
130 g mekog butera/maslaca
60 g šećera
1 jaje
1 Mala kasika Prašak za pecivo
Sir smjesa:
250 g maskarpone sira
1/2 kg svježeg sira (krem sira) ( Sahnequark 20% masti)
100 g šećera
4 jaja
1,5 kesica Vanila puding
Jagoda smjesa:
300 g jagoda
100 g šećcera
1 Vanila puding
1 Vanilin šećer
Za preko:
100 g jagoda
1 kesica crvenog preliva
Priprema
1. Prvo za tjesto sve sastojke sjediniti, maslac najbolje narzezati na manje komade radi brže i lakše izrade i umjesiti kao za kekse. Tjesto staviti u kalup 24-26 cm i poravnjati tako da rub budu obložene oko 5 cm.
2. Sir smjesa: sve zajedno sjediniti i žlicom mješati dok ne dobijete kremastu smjesu. Usuti to preko tjesta i peći kolač na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok ne počne dobivati laganu smećkastu boju. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač jos u zatvorenoj pećnici 10 minuta, piše Coolinarika.
3.Izraditi sad čolac i odmah preliti s prelivom koji ste napravili: jagode samljeti pa im dodati puding, šećer i vanilin šećer i žlicom mješati da se kuha oko 5 minuta kao svaki puding i skloniti s vatre. Odmah preko sir smjese raspodjeliti.
4. Ukrasiti po želji s jagodama preko i preliti s crvenim prelivom od jagoda.