recept

Sir kolač s jagodama: Neodoljivo kremast i preukusan

coolinarika
01.07.2022.
u 07:23

Sastojci

Potrebno je za tjesto:

130 g mekog butera/maslaca
60 g šećera
1 jaje
1 Mala kasika Prašak za pecivo 

Sir smjesa:
250 g maskarpone sira
1/2 kg svježeg sira (krem sira) ( Sahnequark 20% masti)
100 g šećera
4 jaja
1,5 kesica Vanila puding 

Jagoda smjesa:

300 g jagoda
100 g šećcera
1 Vanila puding 
1 Vanilin šećer 

Za preko:

100 g jagoda
1 kesica crvenog preliva

Priprema

1. Prvo za tjesto sve sastojke sjediniti, maslac najbolje narzezati na manje komade radi brže i lakše izrade i umjesiti kao za kekse. Tjesto staviti u kalup 24-26 cm i poravnjati tako da rub budu obložene oko 5 cm. 

2. Sir smjesa: sve zajedno sjediniti i žlicom mješati dok ne dobijete kremastu smjesu. Usuti to preko tjesta i peći kolač na 180 stupnjeva 40-45 minuta dok ne počne dobivati laganu smećkastu boju. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač jos u zatvorenoj pećnici 10 minuta, piše Coolinarika.

3.Izraditi sad čolac i odmah preliti s prelivom koji ste napravili: jagode samljeti pa im dodati puding, šećer i vanilin šećer i žlicom mješati da se kuha oko 5 minuta kao svaki puding i skloniti s vatre. Odmah preko sir smjese raspodjeliti.

4. Ukrasiti po želji s jagodama preko  i preliti s crvenim prelivom od jagoda.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije