Ostalo vam je piletine od nekog ručka i niste sigurni smijete li je podgrijavati i koliko puta? Ukratko, smijete, ali morate paziti na neke stvari. Prvo, ako stoji u hladnjaku dulje od tri dana trebate je baciti.
Drugo, ne smijete je podgrijavati prekratko, ali ni predugo da se ne bi posušila.
Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Council rekla je da se piletina može podgrijavati i više puta, ali mora doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše provjeriti uz pomoć termometra za kuhanje.
Možete to napraviti u pećnici - zagrijte ju, ubacite piletinu na nekoliko minuta i kada je izvadite van prelijte s malo ulja kako biste dobili hrskavost. Druga opcija je mikrovalna pećnica, ali budite oprezni jer ista često ne podgrije hranu ravnomjerno.
Najbolje bi bilo da komad mesa izrežete prije, a onda stavite na minimalno tri minute. Ostavite da stoji još dvije prije posluživanja, prenosi The Sun.