Sastojci:
4 šnicle,
8 šampinjona,
150 ml bijelog vina,
200 ml vrhnja za kuhanje,
2 kašike zrnastog senfa,
4 kašike sjeckanog vlasca,
1 dl pileće supe,
4 kašike ulja,
so i
biber.
Priprema:
1. Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite. U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite meso po 3 minutesa svake strane. Potom ih stavite u tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom.
2. U istoj tavi izdinstajte šampinjone i sjeckani vlasac 3-5 minuta pa prelijte vinom i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari.
3. Zatim umiješajte vrhnje, senf i supu. Kuhajte 3-5 minuta na srednjoj temperaturi, posolite i pobiberite po želji. Zatim vratite šnicle u tavu, ostavite na toplom još 2-3 minuta i poslužite.